De Elvis

De peanutbutter banana sandwich van Elvis Presley. Oftewel: Twee dikke boterhammen met pindakaas, banaan én knapperig gebakken bacon. Geroosterd op een tosti-ijzer. Kortweg: De Elvis.

Toen Elvis nog een klein vetkuifje had zat de Verenigde Staten in een enorme depressie. Mensen moesten daarom eten wat er voor handen was. En zo ontstonden er noodgedwongen nieuwe gerechten. Een niet al te voor de hand liggende combo van brood, banaan, bacon en pindakaas werd ineens een veel gegeten sandwich.

Het broodje stond op een gegeven moment overal in Memphis, waar Elvis woonde, op de menukaart. De jonge Elvis Presley was vrijwel direct een groot fan van deze zoet/hartige smaaksensatie.

De beroemde schudder van heupen en damesharten bestelde zijn peanutbutter banana sandwiches in het Arcade Restaurant. Hij zat dan ergens achterin, lekker dichtbij de nooduitgang, zodat hij z’n fans (met broodje in de hand) makkelijk kon ontvluchten als het hem te veel werd.

Tot op de dag van vandaag schijnt dat plekje achterin het Arcade restaurant één van de meest gereserveerde plekjes in een restaurant ever te zijn. En hé, wie wilt er nou niet een dagje in de huid van Elvis kruipen en genieten van ‘zijn’ broodje?

De hysterische fans moet je er dan alleen even bij bedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *