Hele feta eiersalade

Je hebt eiersalade. En je hebt feta eiersalade. En vet lekker, dat is het zeker.

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • 50 gram (Dodoni 48+) feta
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 2 theelepels mayonaise
  • Kerriepoeder
  • Knoflookpoeder
  • Chilipoeder
  • Griekse kruiden
  • Gedroogde peterselie
  • Peper

Hoe maak je het?

Kook de eieren totdat de dooier bijna geheel gestold is. Pel ze en prak ze samen met de feta fijn. Roer er de mayonaise en de yoghurt doorheen totdat alles een egaal geheel is geworden. Doe er naar eigen smaak de kruiden en poedertjes bij en garneer het geheel met de peterselie nadat je de feta-eiersalade op een boterham hebt gesmeerd. Nou, dat was ‘m.Oh, trouwens: mocht je het nog iets zoeter willen hebben zou je er eventueel ook nog wat ketchup doorheen kunnen roeren. Zouter zou ik het in ieder geval niet maken aangezien de feta zelf al redelijk zout is.Nou, geniet er lekker van. Op een verse volkoren boterham met zo’n heerlijk knapperig korstje, een stel crackers of een beschuitje. Wat jij wilt.

Hoe dan ook: met een beetje feta wordt je eiersalade eggstra lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *