India Café, wauw.

Mooie dingen. Een absoluut hoogtepunt deze week was mijn ontmoeting met Veera. Nee, het gaat hier niet om een oogverblindend mooie bosnimf, maar om een lieve ondernemende man uit India genaamd Veera Raghavan. Hoe en wat? Nou, het zit zo.

Ik klapte de Thuisbezorgd app open en vond een Indiaas restaurantje, genaamd India Café, met een lunchkaart. Nou, perfect.

Een aantal dagen geleden kwam ik na een heftig uitgelopen bespreking ver na de lunch op kantoor aan. Ik had geen eten van huis meegenomen, en ik had ook niet de tijd om eens uitgebreid langs de supermarkt te lopen. Maar honger had ik als een beer. Er zat maar één ding op: Ik liet wat eten bezorgen.

Ik klapte de Thuisbezorgd app open en vond een Indiaas restaurantje, genaamd India Café, met een lunchkaart. Nou, perfect. Ik zag talloze gerechten staan waarvan ik echt geen flauw idee had wat het allemaal was. Dus ik besloot geheel random een aantal dingen te bestellen. Doe gek. 20 minuten later kwam er een klein Indiaas mannetje ons kantoor binnen lopen. Hij liep naar mijn collega toe en vroeg in het Engels of ik ergens te vinden was. Mijn collega dacht dat het een klant was die een afspraak met mij had. Maar toen hij vervolgens de tas met eten aan mij overhandigde schoot ze in de lach. ‘Ohhh.. is die lieve man jouw lunchbezorger?’ Zei ze gierend. Hilarisch..

Hoe dan ook, ik kon niet wachten om alles wat er in die tas zat in mijn mond te schuiven. Nou, ik kan je vertellen, het was fantastisch! Het waren smaken die mij deden denken aan mijn bezoekjes aan London. Daar waar ik de Indiase keuken eens goed had uitgetest. Bij iedere hap droomde ik weg naar die fijne Engelse mini-vakanties. Ik baalde echt dat ik er geen foto’s van had gemaakt, zodat ik alles met jullie kon delen. Maar goed. Ik ging weer aan het werk.

“Hij vond het zo leuk dat hij mij vervolgens uitnodigde om met hem in de keuken mee te kijken hoe al die lekkere dingen werden bereid.

Een uurtje later keek ik toevallig op mijn telefoon. Ik zag dat ik twee oproepen had gemist. Ik belde terug en het bleek Veera te zijn, de man van India Café. Hij had mij gebeld voordat hij bij mijn kantoor aankwam omdat ‘ie het niet kon vinden. Nu ik hem toch aan de telefoon had vertelde ik hem dat ik het echt gigantisch lekker vond. Voldaan hing ik op.

Toch zat mij s’-avonds iets niet helemaal lekker. Het waren de ontbrekende foto’s. Fuck it, ik appte hem gewoon nogmaals dat ik het heerlijk vond. We raakten aan de praat en ik vertelde hem van mijn miketweepuntnul blog, instagram account en mijn manier van gezonder leven. En dat ik hem bij een volgende bestelling eens goed ging aanprijzen en wél foto ging maken. Hij vond het zo leuk dat hij mij vervolgens uitnodigde om met hem in de keuken mee te kijken hoe al die lekkere dingen werden bereid.

Nou, twee dagen later stond ik naast zijn net zo lieve vrouw te kijken hoe ze voor mij een heerlijke maaltijd klaarmaakte. Ondertussen vertelde Veera dat hij een aantal jaar geleden uit India was overkomen om te studeren. Na zijn studie aan Nyenrode hebben hij en zijn vrouw diverse zaakjes opgezet. En India Café is hun nieuwste aanwinst. Hij vertelde over de vraag naar authentieke Indiase gerechten en dat hij vond dat zijn vrouw zo lekker kon koken. Dus voor hem was het simpel. Ze moesten die smaken en geuren over Amsterdam verspreiden. India Café was een feit.

Ik liep de deur uit met een dik gevulde tas vol heerlijk eten. En wauw, wat waren die mensen aardig. Compleet gelukkig ging ik mijn kantoor maar weer eens opzoeken.

Iemand met zo’n verhaal gun je echt de hele wereld. Vandaar dat ik dit nu opschrijf en hoop dat veel mensen het lezen. Want breng die lieve Veera en zijn vrouw eens een bezoekje in Amsterdam Noord, aan de Johan van Hasseltweg nummertje 68. Of bestel eens iets lekkers via de Thuisbezorgd app. India Café is de naam. En Veera is de eigenaar. Fooi geven mag altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *